Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Sisäilmatutkimus

  •     Sisäilmatutkimukset
  •     Paine-eromittaukset
  •     Ilmanvaihdonmittaukset
  •     Hiilidioksidimittaukset
  •     Kuitumittaus
  •     Homevaurio tutkimukset (näytteet: Turun yliopisto                  aerobiologian yksikkö)    
  •     Kemialliset VOC-yhdisteet (näytteet: Työterveyslaitos,                              Ositum)

RHsisäilmatutkimus Oy tekee sisäilmaan liittyvä tehtäviä pääkaupukiseudulla, mutta sopimuksen mukaan myös muualla maassa.

 Ensimmäinen asia, joka yleensä liitetään sisäilmaongelmiin on epämiellyttävä haju. Jos homeen tai maakellarin haju on selvä, rakennuksessa on lähes varmasti hometta tai mikrobeja joiden aineenvaihdunnan tuote on haju. Homeen haju sekoitetaan usein likaviemärin hajuun. Haju on siinä mielessä salakavala ilmiö, että siihen tottuu melko nopeasti. Hajun seurauksena tulevat yleensä ärsytysoireet, jotka voivat ilmetä monella eri tavalla. Oli hajun syy mikä tahansa, se kertoo kuitenkin aina, että talossa on jokin pielessä ja sen syy tulisi selvittää. Ongelmia voi ilmetä sekä uusissa että vanhoissa rakennuksissa. Sisäilman laadun heikentymisen syynä on usein kosteus ja huono ilmanvaihto.  Hyvällä ja oikein säädetyllä ilmanvaihdolla moni sisäilmaongelma olisi korjattavissa.

 Työskentelemme suuren osan elämästämme erilaisissa työtiloissa, joiden sisäilma voi olla syynä monenlaisiin fyysisiin oireisiin kuten esimerkiksi väsymykseen. Työhyvinvoinnin kannalta olisikin erityisen tärkeää huolehtia raikkaasta sisäilmasta.

 Sisäilman tutkiminen tulisi aloittaa kuntotarkastuksella, jossa pyritään selvittämään mitä tutkimuksia ja mittauksia tarvitaan tai tarvitaanko niitä ollenkaan. Usein ongelmat saadaan selvitettyä tällä eikä kalliita tutkimuksia tarvita. 

 Rakennuksen sisäilman arvioiminen tulisi antaa asiantuntijan tehtäväksi.  Asiantuntijalla tulisi olla laaja-alainen tietämys ja työkokemus sisäilmatutkimuksen alalta. Hänen tulee kyetä arvioimaan rakennuksen teknistä kuntoa, sisäilman olosuhteita ja omata laaja tietotaito ongelmien syiden löytämiseksi.

 Mittauksien ja näytteiden kirjo on valtava ja siksi niiden ottamista kannattaakin miettiä jokaisen tapauksen kohdalla huolellisesti.  

 Palveluksessamme on VTT:n sertifioima rakennusterveysasiantuntija.

 

 

 

Yhteystiedot:

RHsisäilmatutkimus Oy

Viikinportti 4 B 32,

00790 Helsinki

0400 751102

info@rhsisailmatutkimus.fi

*:llä merkityt kentät ovat pakollisia.